Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός – Πανηγυρισμοί σε όλη τη χώρα μετά το θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ

Έσπασαν καρδιές στον αμφίρροπο τελικό τουFinal Four όπου ο Ολυμπιακός μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κατέκτησε το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα στη μαχητική Ρεάλ με σκορ 92-85. Η ανυπομονησία των φίλων του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη. Χιλιάδες φίλαθλοι που δεν είχαν εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά, όπου από νωρίς είχαν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες σε πλατείες όσο και σε καφετέριες. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες, με τον Πειραίά να είναι το επίκεντρο της μεγάλης φιέστας των ερυθρολέυκων.
Κορυφαίοι των νέων πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ο Φουρνιέ (20 π.), Πίτερς (16 π.), Βεζένκοφ (12 π.) και Γουόκαπ (10 π.) απέναντι στη Ρεάλ από την οποία ξεχώρισαν ο Λάιλς (23 π.) και ο Χεζόνια (19 π.).

H ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά από έναν αγώνα για γερά νεύρα πήρε το 4ο τρόπαιο της Ιστορίας της μετά το 1997, το 2012 και το 2013 απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης με 11 τρόπαια.
![[387245] EUROLEAGUE 2025-2026 / FINAL-4 ΑΘΗΝΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI) Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός – Πανηγυρισμοί σε όλη τη χώρα μετά το θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ (Live)](https://i0.wp.com/www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2026/05/6982132-scaled.jpg?ssl=1)

πηγή:ertnews.gr
