Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα: «Τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», Αθήνα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.Η πρόταση συγκέντρωσε 266 ψήφους, ενώ την καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Επί 298 ψηφισάντων, 266 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».

Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ΄αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.

Η εξεταστική επιτροπή εξετάζει κυρίως θέματα πολιτικών ευθυνών.

Στη συζήτηση στη Βουλή κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι επί της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση των Τεμπών την οποία υπερψήφισε η Ν.Δ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα δέχτηκε βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς προτείνει να εξεταστούν οι παραλείψεις από το 1997 έως σήμερα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει και το ΠΑΣΟΚ.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Λίνα Μπεθάνη, Διονύσης ΜποτώνηςΚώστας Κωνσταντόπουλος

πηγή:ertnews.gr

%d