Σε πεδίο νέας σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχει μετατραπεί το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Τσίπρα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μιλά για το πιο μνημονιακό μέτρο. “Τώρα μαθαίνουμε ότι η πατριωτική Αριστερά δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους”, η αιχμηρή απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στις 15:30 συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι άμεσες ενέργειες για την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση και μεγάλο ζητούμενο είναι, αν την ώρα που έχει βαθύνει το εσωκομματικό ρήγμα, υπάρχει ακόμη δυνατότητα συνεννόησης ανάμεσα σε πλειοψηφία και μειοψηφία. Η συνεδρίαση θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της έχει ενημερώσει αρμοδίως, ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα καθοριστούν οι επόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες για το κόμμα και θα τεθούν επί τάπητος και τα ζητήματα που αφορούν στη σύνθεση οργάνων μετά τις αποχωρήσεις των στελεχών της «Ομπρέλας» από την Κεντρική Επιτροπή και από την Πολιτική Γραμματεία.

Δημήτρης Βίτσας: «Αν έχουμε κοινοβουλευτική ομάδα 10 ατόμων θα πρέπει να υπάρχει και ηγεσία»

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έχει αποχωρήσει μαζί με τα στελέχη της «Ομπρέλας» από το κόμμα, μιλώντας στο Open έδωσε κάποιες απαντήσεις σε σχέση με την πιθανότητα μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Είπε ότι «υπάρχει σκέψη αν έχουμε κοινοβουλευτική ομάδα 10 ατόμων, θα έχουν την υποχρέωση να μας ακούν τα κανάλια. Θα πρέπει να υπάρχει και μια ηγεσία», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή πρόταση κοινοβουλευτικά είναι ο κ. Τσακαλώτος, γιατί η κυρία Αχτσιόγλου είναι σε άλλο κόμμα.

Πηγές Αλ. Τσίπρα για δείπνο με Σακελλαρίδη: «Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα»

Υπήρξε ένα δείπνο σε μια ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και από την ώρα που η σχετική πληροφορία έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία, αρκετοί επιχείρησαν να δώσουν ερμηνείες σχετικές με την κατάσταση στο κόμμα. Έσπευσαν να κλείσουν τα όποια σενάρια πηγές κοντά στον κ. Τσίπρα αναφέροντας «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μην τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα.

πηγή:ertnews.gr

%d