«Είμαι καλά αυτή τη στιγμή. Έχω χτυπήσει στο κεφάλι και έχω τέσσερα ράμματα στο δεξί μάτι» είπε ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Newsroom σημειώνοντας βέβαια ότι θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αφού οριακά δεν έχασε το μάτι του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος βρέθηκε στο επίκεντρο των επεισοδίων από Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

«Πήγα στο σημείο που είχαν ήδη καταλάβει το οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στραγγαλίζοντας την πόλη της Αλιάρτου και κόβοντας τη Βοιωτία στη μέση, προκειμένου να τους πείσω ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο» . Μάλιστα ο δήμαρχος αναφέρει πως στο ίδιο σημείο είχε βρεθεί και την προηγούμενη μέρα και τους είχε πείσει. Ωστόσο υπογραμμίζει πως την πρώτη μέρα ήταν οι ντόπιοι, συνενοήθηκε μαζί τους και μετά από λίγο άνοιξαν χωρίς να κάνουν ζημιές, αφού όπως ανέφερε νωρίτερα στην Αλίαρτο υπάρχει καταυλισμός, τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει μια αμοιβαία συνεννόηση». Ενώ τόνισε πως χθες, τουλάχιστον εκείνοι που τον χτύπησαν ήταν Ρομά από άλλες περιοχές.Μεταξύ άλλων ο κ. Ντασιώτης σημείωσε πως «Δικαιοσύνη θέλουμε όλοι. Και εγώ ως θεσμικός παράγοντας, είμαι 13 χρόνια δήμαρχος, απαιτώ να υπάρχει δικαιοσύνη» και αναφερόμενος στον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου τόνισε πως γνωρίζει και την οικογένεια αλλά και το ίδιο το θύμα, αφού η μητέρα του εργαζόταν ως καθαρίστρια στο δημαρχείο μέχρι πριν λίγο καιρό. Έκανε λόγο για μία οικογένεια πλήρως ενσωματωμένη, καμία σχέση με τους καταυλισμούς, καμία σχέση με τους Ρομά, ενώ σημειώσε μεταξύ άλλων πως από την πλευρά του πατέρα υπήρχε μια καταγωγή από τους Ρομά. «Πήγαιναν σχολείο, εργάζονταν, ήταν κοινωνικοποιημένοι» ενώ τόνισε πως «οι άνθρωποι που κατοικούν στους καταυλισμούς δεν τη γνώριζαν την οικογένεια του θύματος» κάνοντας λόγο για «την απόλυτη εργαλειοποίηση ενός τραγικού συμβάντος και της απώλειας μιας ζωής».«Σαφέστατα θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υπάρχει ο φερόμενος δράστης, οδηγείται στη δικαιοσύνη και όλοι να απαιτήσουμε δικαιοσύνη» συμπληρώνονατς πως «ο μεγαλύτερος ρατσισμός που μπορούμε να επιδείξουμε είναι αυτό ακριβώς που κάνουμε ως κοινωνία. Η πλήρης απαλλαγή από κάθε υποχρέωση και νομιμότητα που πρέπει να έχει και αυτή η κατηγορία πληθυσμού» υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να γίνει άμεσα η ένταξή τους στην κοινωνία».

πηγή:ertnews.gr

%d