Η Έμιλι Χαντ, ένα 8χρονο κορίτσι από το κιμπούτς Μπέρι, που θεωρείτο νεκρή μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πιστεύεται τώρα ότι είναι ζωντανή και μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι στη Γάζα. Η οικογένεια ενημερώθηκε για αυτό από τις ισραηλινές αρχές πριν από πέντε ημέρες, αναφέρει το Channel 12.

Η αδερφή της μάλιστα της έστειλε και ένα μήνυμα κοιτάζοντας την κάμερα: «Θέλω να σου πω ότι κάνουμε τα πάντα για να σε γυρίσουμε σπίτι. Ξέρουμε ότι σε κρατούν όμηρο. Σε αγαπάμε τόσο πολύ και μας λείπεις».

Η Νάταλι είπε ότι η οικογένειά της έκλαψε πολύ για την Έμιλι όταν ενημερώθηκε ότι είχε δολοφονηθεί. «Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί. Ήμασταν σε πένθος. Στις 31 Οκτωβρίου μας είπαν όμως ότι είναι πολύ πιθανό να έχει απαχθεί».

Η 8χρονη ήταν στο σπίτι μιας φίλης της στο κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου και η φίλη της και η μητέρα της φίλης της απήχθησαν επίσης. Στην οικογένειά τους είπαν επίσης ότι είχαν σκοτωθεί, τόνισε η αδελδφή της Έμιλι.

Η Νάταλι σημείωσε ότι η αδελφή της έχει επίσης ιρλανδική υπηκοότητα. Λέει ότι οι ιρλανδικές αρχές έχουν υποσχεθεί να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.

Ο πατέρας τους Τόμας είχε συγκλονίσει τον κόσμο όταν μιλώντας στο CNN δήλωσε ανακουφισμένος από την είδηση του θανάτου της Έμιλι. «Ήταν νεκρή. Ήξερα ότι δεν ήταν μόνη, δεν ήταν στη Γάζα, δεν βρισκόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τρομοκρατημένη κάθε λεπτό της κάθε μέρας, πιθανώς για τα επόμενα χρόνια. Οπότε ο θάνατος ήταν μια ευλογία», είχε δηλώσει ο πατέρας.

πηγή:ertnews.gr

%d