Η καταιγίδα Ciaran που περνά πάνω από τη βόρεια Ιταλία επηρέασε και την Τοσκάνη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις περασμένες ώρες από τις πλημμύρες στην Τοσκάνη ενώ κατάγραφονται εκτεταμένες ζημιές στην πόλη Πράτο.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους, 84 και 85 ετών ενώ το τρίτο θύμα, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, ζούσε στην ίδια περιφέρεια, στην πόλη Λιβόρνο.

Στις 12 αναμένεται η στάθμη του ποταμού Άρνου στη Φλωρεντία να φτάσει το μέγιστο, ενώ μέχρι στιγμής υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στην Εμίλια-Ρομάνια.

Στην πόλη Πράτο, το νερό μπήκε σε νοσοκομείο και πλημμύρισαν υπόγειο και ισόγειο. Στο χωριό Μοντεμούρλο βρέθηκε νεκρός ένας 85χρονος. Η La Repubblica ανέφερε πως στην Πράτο, οι δύτες της πυροσβεστικής επενέβησαν για να απεγκλωβίσουν πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα στις υπόγειες διαβάσεις.

Σοβαρές πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν και στην περιοχή Κάμπι, οπου ο ποταμός Μπισέντσιο υπερχείλισε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Πάρμα.

Ο κυβερνήτης της Περιφέρειας της Τοσκάνης κήρυξε την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη και μίλησε για μια κατάσταση «πραγματικά πολύ σοβαρή».

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: