Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, με προέδρους επιστημονικών συλλόγων της χώρας, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών. Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ένα άδικο και οριζόντιο μέτρο και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

«Θέλουμε να βρούμε λύσεις που να ανήκουν στον 21ο αιώνα. Θέλουμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ζουν, που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες», τόνισε ο κ. Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας.

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι «πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο, δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, τιμωρεί τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες» και τόνισε ότι «δεν μπορεί μια χώρα να στηριχθεί σε μια τέτοια αντιμετώπιση του πολίτη».

Επισήμανε ότι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθημερινά αναλαμβάνουν ρίσκο στη δουλειά τους», έκανε λόγο για ένα «άδικο μέτρο», πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις» και ανέφερε ότι «θα πρέπει να υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης και υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θέλουν να στήσουν την καριέρα τους μέσα στη χώρα, αντί να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό επειδή τιμωρούνται καθημερινά από το φορολογικό σύστημα».

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έμειναν ήσυχοι από τις προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη. Τώρα, έκπληκτοι, βλέπουν να καθιερώνεται ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο φορολογεί εξίσου και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους δεν τηρούν τα δέοντα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία προϊστορία, εν μέσω μνημονίων, επίπονη για τα ελεύθερα επαγγέλματα. Αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει, και εμείς από εδώ και πέρα πορευόμαστε έτσι ώστε να υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης και υποστήριξη όλων των έντιμων πολιτών».

Συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη τη Δευτέρα (6/11) το απόγευμα στη Βουλή

Ο Στέφανος Κασελάκης θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποστείλει προσκλήσεις για συνάντηση στον πρωθυπουργό, συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε, στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Δημήτρη Κουτσούμπα, η οποία δεν έχει οριστεί, καθώς ακόμη αναρρώνει ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος από την πρόσφατη επέμβαση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

πηγή:ertnews.gr

%d