Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα διασφάλισαν, χθες, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τον απεγκλωβισμό δεκαέξι ατόμων, Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από τη Γάζα.

Σήμερα, με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, αφίχθησαν στην Αθήνα μέσω Καΐρου οι έντεκα εξ αυτών.

Οι διπλωματικές μας αρχές στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα θα διαμείνουν επαναπατρισθένες Έλληνες από τη Λωρίδα της Γάζας

Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας πρόκειται να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους Έλληνες πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης.

Έντεκα εξ αυτών μεταφέρθηκαν με τη σημερινή πτήση της Aegean από το Κάιρο της Αιγύπτου στην Αθήνα. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθησαν συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έθεσε τη δομή της Ελευσίνας σε ετοιμότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν. Εκεί πρόκειται να διαμείνουν τέσσερις από τους αφιχθέντες, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν από μέλη της οικογένειάς τους. Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας διαμένουν σήμερα οικογένειες Ουκρανών προσφύγων.

Τους 11 Έλληνες πολίτες υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτρης Ιατρίδης, και αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d