ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ξεκίνημα του Νοέμβρη σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες. Ο πιο ζεστός Οκτώβριος των τελευταίων τουλάχιστον 50 ετών, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο παραδίδει τη σκυτάλη στο Νοέμβρη με 27 βαθμούς θερμοκρασία. Ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο τη χώρα θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τύπου «Π», επηρεάζοντας έντονα κάποιες περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες.

Την Πέμπτη (2/11) αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο – καιρός που μοιάζει με το γράμμα Π – και βέβαια νοτιάδες.

Το σοβαρό καιρικό σύστημα με πολλές καταιγίδες και αρκετό νερό αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά, θα επηρεάσει μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου σχεδόν όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη. Θα πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η αλλαγή του καιρού θα έχει διάρκεια μιας ημέρας.

Τι είναι η κακοκαιρία «Π» που έρχεται το Σαββατοκύριακο

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια απότομη αλλαγή του καιρού από την Πέμπτη (2/11), ενώ το Σαββατοκύριακο το άστατο και βροχερό σκηνικό θα επεκταθεί στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας. Η κακοκαιρία «Π», όπως την ονομάζουν, θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Είναι ο καιρός που επηρεάζεται η Δυτική, η Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, λόγω της νοτιοδυτικής ροής στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς περιγράφοντας τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία «Π».

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: