Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος για το ατύχημα που σημειώθηκε στο γραφείο όπου στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο, στο Εφετείο της Αθήνας όταν κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δικαστικού υπαλλήλου και ενός πολίτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου. Για το λόγο αυτό, θα εξεταστούν ως μάρτυρες παθόντες, ενώ ζητηθούν  έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας, θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού στο χώρο που συνέβη το ατύχημα και θα αναζητηθεί εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά καταγγελία για πλημμέλειες.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης.

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Ποινική προκαταρκτική εξέταση για το ατύχημα στο Ποινικό Μητρώο για την κατάρρευση ραφιών πάνω σε δύο ανθρώπους

Σύμφωνα με  πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Διοίκηση του Εφετείου που έχει την αρμοδιότητα δεν είχε ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εγκριθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η τελευταία φορά που απευθύνθηκε στο υπουργείο για θέματα ελλιπούς συντήρησης ήταν το Φεβρουάριο του 2019.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

πηγή:ertnews.gr

%d