Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Την έρευνα αναλαμβάνει να διενεργήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία της εισαγγελέως που ανέλαβε την προκαταρκτική.Η Εισαγγελία ζητεί να ληφθεί η κατάθεση της 16χρονης όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα, να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου και να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.Όλα ξεκίνησαν στο Νέο Ηράκλειο, το Σάββατο (28/10) όπου ήταν προγραμματισμένη μια αντιφασιστική συναυλία για την προάσπιση ενός χώρου που τελεί υπό κατάληψη. Εκεί ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ με πέτρες λίγο πριν 20:30, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης. Στο σημείο εμφανίστηκε και ομάδα ακροδεξιών που πέταγαν χαρτιά. Στα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μια 16χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς στις 8.45 το βράδυ.Το περιστατικό έχει προκαλέσει πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ της ΕΛΑΣ που διαψεύδει την εμπλοκή της και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την ίδια ώρα που φορείς καταγγελουν αστυνομική βία.Η δεκαεξάχρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Γεννηματάς. Τα νέα για την πορεία της υγείας της είναι θετικά. Φαίνεται ότι το αιμάτωμα το οποίο είχε σχηματιστεί αρχίζει σιγά σιγά και υποχωρεί. Έχει ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά | ΕΡΤ

πηγή:ertnews.gr

%d