Δράση από τους Ισραηλινούς που ζουν στην Ελλάδα για τους απαχθέντες ομήρους από τη Χαμάς με αφίσες τους στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αφίσες με τα πρόσωπα των 229 ομήρων της Χαμάς και κόκκινα μπαλόνια τοποθετήθηκαν στη σκιά της Ακρόπολης, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου σήμερα. Πρόκειται για μία δράση που οργάνωσαν Ισραηλινοί που ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Στόχος τους όπως είπαν είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της χώρας, μετά την δολοφονία, όπως λένε, περίπου 1.400 αμάχων Ισραηλινών, αλλά και την απαγωγή 229 Ισραηλινών από τους ενόπλους της Χαμάς, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Οκτωβρίου.Τοποθέτησαν φωτογραφίες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτι που όπως είπαν θα κάνουν και σε άλλες σε κεντρικές τοποθεσίες της πρωτεύουσας. Μια ίδια δράση είχε γίνει, σε μικρότερο βαθμό τις προηγούμενες μέρες, όμως όπως καταγγέλλουν, μέλη παλαιστινιακών ομάδων αφαίρεσαν τις αφίσες, χαρακτηρίζοντας τις ως πολιτική ενέργεια κάτι και το αντικρούουν. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί της χώρας μας ξεκαθάρισαν ότι είναι απλά πολίτες που αγωνιούν για την τύχη των συμπατριωτών τους και απευθύνουν έκκληση στους Έλληνες να συμμεριστούν τη θλίψη τους.

πηγή:ertnews.gr

%d