Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

«Η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Σήμερα, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τις νικηφόρες μάχες του ελληνικού Στρατού, είναι πάντα μία σημαντική μέρα. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα. Πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων. Έχει ενσωματώσει τα σημαντικότερα πνευματικά ρεύματα της Ελλάδας και της Χερσονήσου, ιδιαίτερα, μάλιστα, το πολύ σημαντικό πνευματικό οικοδόμημα της ύστερης βυζαντινής περιόδου. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα. Και εύχομαι σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ακριβώς για αυτό το λαμπρό της μέλλον», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: