Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το επόμενο 24ωρο με αυξημένη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ προς το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με αραιές συννεφιές σχεδόν παντού στη χώρα. Πυκνότερες θα είναι αυτές στις βορειότερες και στις βορειοδυτικές περιοχές.
Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στο βόρειο Ιόνιο, σε περιοχές της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.

Προς το βράδυ η βροχές στα βορειοδυτικά θα γίνουν περισσότερες. Καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο βόρειο και από αργά τη νύχτα και στο υπόλοιπο Ιόνιο, καθώς επίσης και στην Ήπειρο, στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και σε δυτικές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Μπόρες -κυρίως προς αργά τη νύχτα- θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Οι άνεμοι νότιοι, ενισχυμένοι μετά το μεσημέρι, θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες -καλοκαιρινές σχεδόν- θα φτάνουν τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η Αττική θα έχει αρχικά αραιές συννεφιές οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει αρχικά αραιές και στη συνέχεια πυκνότερες συννεφιές. Τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα πιο ορεινά και βορειότερα τμήματα.
Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 15 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά ενώ μικρότερη είναι η πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο της 28ης Οκτωβρίου με αραιές συννεφιές και μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

πηγή:ertnews.gr

%d