Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανοχή τέλος, ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη οπου βρίσκεται, δίνοντας ηχηρή απάντηση σε διαφωνούντες και αμφισβητίες της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με την παραπομπή του Στέφανου Τζουμακα, στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος για αναφορές του μεταξύ άλλων περί ολιγαρχίας και διαπλοκής στο κόμμα.

«Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του αλλά τις εκλογές τις κέρδισα εγώ» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι τηρεί πλήρως την ομόφωνη διακήρυξη για την πολιτική ταυτότητα του κόμματος: εκφράζει τη σύγχρονη Αριστερά καλύπτοντας και το δημοκρατικό κέντρο. Και επαναλαμβάνει ότι θα είναι εκτός ψηφοδέλτίων όσοι υποσκάπτουνς την ενότητα: «Οσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτά τα οποία λέω» είπε χαρακτηριστικά.

Η παραπομπή Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας με απολύτως ορατό το ενδεχόμενο διαγραφής έχει προκαλέσει συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερθεματίζουν υπέρ ή κατά της κίνησης του προέδρου. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων διαγραφών, εάν κάποια στελέχη ξεπεράσουν τα όρια.

«Αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες» είπε σε συνέντευξή του στο Open ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την αντικαταστατική διαγραφή του Στεφανου Τζουμάκα. Δεν θα κρίνω τις δηλώσεις του για τις οποίες τον λόγο θα έπρεπε να έχουν τα αρμόδια όργανα. Αλλά θα πω το εξής: η επίκληση της συλλογικότητας και των κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και κυρίως δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας».

Αδιανόητη η δήλωση Τζουμάκα. Ηταν αναμενόμενη η παραπομπή του, είπε από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ ο κ. Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: Ο κ. Κασσελάκης, αντί να είναι ενωτικός, εγκαλεί στελέχη που έφεραν τη νίκη στην Αριστερά».

Εν τω μεταξύ νέο μέτωπο, άνοιξε με την αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη στον Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τον για τις θέσεις του, την περίοδο της πανδημίας με τον δεύτερο να απαντά με οξύτατο τρόπο.

«Δεν ανέχομαι άλλο άσχετοι και ανεπάγγελτοι να με κριτικάρουν για τις γνώσεις μου και την ικανότητά μου σε μια προσπάθεια να με απαξιώσουν και πολιτικά! Γιατι εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη που ασκώ 4 χρόνια τωρα! Εσύ τι ακριβώς κάνεις;» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας σε συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στη Νέα Υόρκη, ο Στέφανος Κασσελάκης, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει άμεση επαφή με τη βάση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το σχολείο και τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.

Επόμενο μεγάλο εσωκομματικό κρας τεστ για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση της ΚΕ. 11-12 Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: