Μια ισραηλινή θαυμάστρια του Χάρι Πότερ, τη δύσκολη θέση της οποίας ανέδειξε η συγγραφέας JK Rowling, βρέθηκε νεκρή. Η Νόγια, ένα 12χρονο αυτιστικό παιδί, και η 80χρονη γιαγιά της Καρμέλα, ήταν μεταξύ εκείνων που αγνοούνταν όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

Έκτοτε, η οικογένειά τους διατηρούσε στην ελπίδα ότι απήχθησαν και όχι ότι σκοτώθηκαν και ότι θα βρεθούν και θα επιστρέψουν από τις ισραηλινές δυνάμεις που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίγεια επίθεση κατά της Χαμάς και να διασώσουν τους ομήρους.

Ωστόσο, την Τετάρτη, η οικογένεια Νταν επιβεβαίωσε με μια τραγική ανάρτηση στο Facebook ότι τα πτώματα τόσο της Νόγια όσο και της Καρμέλα είχαν ταυτοποιηθεί. Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών. Τρία ακόμη μέλη της οικογένειας Νταν θεωρείται ότι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η είδηση της εξαφάνισης της Νόγια ώθησε τη συγγραφέα του Harry Potter JK Rowling να καταδικάσει τις επιθέσεις της Χαμάς και συγκεκριμένα την απαγωγή παιδιών.

Η συγγραφέας μοιράστηκε την Τρίτη μια φωτογραφία της Νόγια με στολή Χάρι Πότερ στο X, πρώην Twitter, με τη λεζάντα: “Η απαγωγή παιδιών είναι κατάπτυστη και εντελώς αδικαιολόγητη. Για προφανείς λόγους, αυτή η εικόνα με έχει συγκινήσει. Μακάρι η Νόγια και όλοι οι όμηροι που έχουν συλληφθεί από τη Χαμάς να επιστρέψουν σύντομα, με ασφάλεια, στις οικογένειές τους“.

Πηγή: Daily Mail, timesofisrael.com, ertnews.gr

%d