Η αντιπροσωπεία του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς είχε μια δυσάρεστη εμπειρία στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, καθώς ετοιμαζόταν να απογειωθεί για το Κάιρο.

Κατά την ώρα της επιβίβασης σήμανε συναγερμός για πυραυλική επίθεση, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να εγκαταλείψουν όλοι το αεροσκάφος.

Ο κ. Σολτς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ξάπλωσαν στο έδαφος, δίπλα στο αεροπλάνο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν από μέλη της αντιπροσωπείας, ακούγονται αλλά και φαίνονται δύο πύραυλοι στον ουρανό, πάνω από το αεροδρόμιο.

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Στην Αίγυπτο, ο Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπου θα διεξαχθούν διπλωματικές συνομιλίες με στόχο την αποφυγή κλιμάκωσης της στρατιωτικής σύγκρουσης.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: