Το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας προήλθε από την ισλαμική τζιχάντ, επισήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Γιάννη Μούτσιο, ο ανώτατος σύμβουλος του Νετανιάχου και πρώην πρέσβης του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μαρκ Ρέγκεβ.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει δεδομένο έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο με αντίπαλο τη Χαμάς, ανάλογο με αυτό κατά του ISIS.

Ερωτηθείς για τη στάση χωρών, όπως η Τουρκία και τον τρόπο που τοποθετούνται έναντι τη Χαμάς, διεμήνυσε ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα». 

Το κείμενο της συνέντευξης που προβλήθηκε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ (*θα ακολουθήσει η πλήρης συνέντευξη αποκλειστικά στο ertnews.gr)

  • Αντιμετωπίζουμε ένα νέο ανθρωποκυνηγητό τον μελών της Χαμάς αντίστοιχο με αυτό του ISIS σε όλο τον κόσμο;

Ναι! Η Χαμάς σύμφωνα με τον πρόεδρο Biden είναι χειρότερη από τον ISIS, σε ότι αφορά τη βαρβαρότητα που επέδειξαν κατά αθώων πολιτών. Η Χαμάς ωστόσο έχει ένα έθνος-χορηγό. Το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτήν… την χρηματοδοτεί…

  • Είστε απόλυτα βέβαιος ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά του Ισραήλ γιατί μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν; Το έχετε επιβεβαιώσει;  

Θα πω τα εξής: δεν έχουμε σαφή εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση στην σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.  Όταν όλος ο κόσμος από την Αθήνα, το Λονδίνο έως και την Ουάσιγκτον καταδίκασαν τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, το Ιράν δεν τις καταδίκασε… αντίθετα πανηγύρισε. Για το Ιράν αυτό ήταν κάτι το θετικό.

Χώρες οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν επαφές με την Χαμάς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τις διακόψουν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποδείξει ότι είναι εχθροί της πολιτισμένης ανθρωπότητας και κανείς δεν θα πρέπει να τους αποδίδει επίσημο καθεστώς, αναγνώριση και λοιπά. Χώρες οι οποίες συνεχίζουν να γίνονται καταφύγιο για την Χαμάς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα. 

Σας το τονίζω ότι το Ισραήλ θα ψάξει και θα αναζητήσει κάθε μέλος της Χαμάς και θα καταστρέψει τη Χαμάς. 

Γνωρίζετε ότι κατά την αξιολόγηση των πληροφοριών καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένας από τα πιο βασικά κίνητρα που οδήγησαν τη Χαμάς στις θηριωδίες και τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ήταν ο φόβος τους για μία ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας. Για αυτούς η ειρήνη αποτελεί μία υπαρξιακή απειλή.

  • Από όσα μας λετε,  είναι σωστό να υποθέσω ότι αυτή η έκρηξη προκλήθηκε από τη Χαμάς προκειμένου να προκαλέσει χάος και να ανατρέψει την διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ Ισραήλ και του αραβικού κόσμου;

Δεν ήταν ένα αεροπορικό πλήγμα από το Ισραήλ, δεν ήταν ούτε όμως και η Χαμάς. Υπάρχει μία μικρότερη τρομοκρατική οργάνωση από τη Χαμάς στη Γάζα η οποία ονομάζεται «Ισλαμική Τζιχάντ» και αποτελεί την μικρή αδελφή της Χαμάς. 

  • Το ερώτημά μου είναι τελικά τι θα συμβεί στους πολίτες, τις γυναίκες, στα παιδιά που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή ωστόσο είναι εγκλωβισμένοι… Τι τους επιφυλάσσει το μέλλον;

Εμείς προτρέπουμε τους αμάχους να φύγουν από τα περιοχές όπου γνωρίζουμε ότι μαίνονται ισχυρές συγκρούσεις. Η βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας είναι μία από αυτές τις περιοχές. Εκεί υπάρχει μία υπόγεια πόλη που στεγάζει την πολεμική μηχανή φτιαγμένη από τσιμέντο το οποίο έφτασε εκεί ως δωρεά από την διεθνή κοινότητα προκειμένου να χτιστούν σπίτια και το οποίο κατέληξε τελικά στην κατασκευή υπογείων τρομοκρατικών εγκαταστάσεων.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: