Συνεχίζονται οι ισχυρές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με βελτιωμένο όμως καιρό την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Πέμπτη δεν προβλέπονται βροχές, ενώ από την Παρασκευή και μετά οι ισχυροί νοτιάδες θα φέρουν ανεβασμένες θερμοκρασίες και αραιή συννεφιά.

Τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στα βορειοδυτικά. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 20 βαθμούς, εως 25 με 27 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική είναι πιθανές λίγες παροδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 εως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς. Η Πέμπτη θα περάσει με παροδικές νεφώσεις, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: