Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο, από κάμερα ασφαλείας, που δείχνει τη στιγμή της διέλευσης αλλά και την πτώση του μοιραίου λεωφορείου, στη Βενετία, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα βρέφος και δύο παιδιά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το λεωφορείο δεν έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, παρ όλα αυτά πέφτει από τη γέφυρα με τρόπο που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τα αίτια της τραγωδίας.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι μια αδιαθεσία του 40χρονου οδηγού, καθώς δεν βρέθηκαν στο έδαφος ίχνη φρεναρίσματος.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 40 τουρίστες από την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ και ο 40χρονος Ιταλός οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε τους τουρίστες σε κάμπινγκ θεωρείται νεκρός.

Ο δήμαρχος της Βενετίας κήρυξε πένθος στην πόλη, ενώ χαρακτήρισε την σκηνή του δυστυχήματος αποκαλυπτική, αφού επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας.

 Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη στην ηπειρωτική χώρα μόλις 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παλιάς πόλης της Βενετίας.

πηγή:ertnews.gr

%d