Τις απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννά το δυστύχημα με το ελικόπτερο στην Εύβοια αναζητούν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό του άτυχου πιλότου.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί δύτες του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να εντοπίσουν το ελικόπτερο και να φτάσουν στην άτρακτο. Ο άτυχος πιλότος βρισκόταν στο κάθισμα του πιλοτηρίου. Από εκεί έγινε η ανάσυρση και τον παρέδωσαν σε διασώστες του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρουν στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Οι επόμενες ώρες είναι αυτές που εικάζουν οι ειδικοί ότι θα υπάρξουν κάποιες απαντήσεις τόσο από την νεκροψία – νεκροτομή για το εάν ο χειριστής είχε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να προκάλεσε τη μοιραία πτώση.Παράλληλα, θα αναζητηθεί το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου, εάν και εφόσον υπάρχει, καθώς σε ορισμένα ελικόπτερα δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά του. Οι ειδικοί θα λάβουν τα στοιχεία που περιέχει έτσι ώστε να δουν αν υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα που έχει καταγραφεί εκεί ή κάποιο στοιχείο από την επικοινωνία που είχε ο πιλότος με το κέντρο ελέγχου μέχρι την τελευταία στιγμή που έπεσε στη θάλασσα.Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί η ανέλκυση του ελικοπτέρου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, μετά την οποία οι τεχνικοί θα ελέγξουν εξονυχιστικά κάθε τμήμα του ελικοπτέρου για να δουν τι μπορεί να προκαλέσει την πτώση που δυστυχώς στοίχισε τη ζωή στον 69χρονο πιλότο.Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε χάθηκε από το ραντάρ.

πηγή:ertnews.gr

%d