Νεκροί εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, ένας άντρας και μία γυναίκα στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σε διαμέρισμα επί της οδού Κομνηνών 27, εντοπίστηκαν οι σοροί μίας 42χρονης και ενός 38χρονου, περίπου στις 8:15.

Είχε προηγηθεί κλήση για πυροβολισμούς στο 100.

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία αστυνομικό, ο οποίος πήγε στο σπίτι της γυναίκας, την περίμενε καθώς εκείνη είχε πάει τα παιδιά της στο σχολείο και, όταν επέστρεψε, ο 38χρονος τη σκότωσε και αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του. H γυναίκα είχε ήδη καταλήξει, όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με μονάδα και γιατρό στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες του γιατρού και των διασωστών, άφησε την τελευταία του πνοή και ο 38χρονος.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικοί ψυχολόγοι μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους. Η οικογένεια δεν είχε απασχολήσει ποτέ μέχρι σήμερα, καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε είχε γίνει κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά. Το ζευγάρι χώρισε το 2023 με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι ημέρες και οι ώρες που θα έβλεπε ο πατέρας τα παιδιά.

O εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου, οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε. Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

Τα ενδεχόμενα που εξέταζε από την αρχή η αστυνομία ήταν αυτά της γυναικοκτονίας και της αυτοχειρίας.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: