Πολύωρη ήταν η απολογία των τριών από τους τέσσερις συλληφθέντες του πληρώματος του Blue Horizon για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τέταρτος συλληφθείς συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος και αναμένεται να απολογηθεί παρουσία ανακρίτριας εντός του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα έρχονται στο “φως” από το Πρώτο Θέμα αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ του καπετάνιου του πλοίου με μέλη του πληρώματος, λίγο μετά την πτώση του 36χρονου στο νερό. Ο πλοίαρχος ακούγεται ξαφνιασμένος όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει επιβάτης στη θάλασσα και ζητά να μειωθεί η ταχύτητα του πλοίου.

Καπετάνιος: Μισό, μισό. Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά, αργά!

Πλήρωμα: Κάτω…

Καπετάνιος: Το βλέπω. Το είδα. Πολύ αργά…

Πλήρωμα:Πειραιάς κράτει, το Blue Horizon.

Καπετάνιος: Τι έγινε;

Πλήρωμα: Έπεσε στη θάλασσα.

Καπετάνιος: Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;

Ύπαρχος: Επιπλέει εκεί πέρα.

Καπετάνιος: Δεν κατάλαβα ρε Μιχάλη, τι έγινε; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;  Έλα ρε. Δες τιμόνι.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, ο καπετάνιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε αντιληφθεί την υπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα και έκανε αυτό που έπρεπε μόλις ενημερώθηκε για την πτώση του 36χρονου στη θάλασσα.

Από πλευράς του ο ύπαρχος ισχυρίζεται ότι την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει ο νεαρός, δεν τον ακούμπησε. Πάτησε στο “νύχι” του καταπέλτη και έχασε την ισορροπία του, όπως τονίζει. “Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη είδα το πτώμα” τόνισε.

Μόλις έπεσε στο νερό φωνάζω Captain. Άνθρωπος στη θάλασσα. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γυρισα αμέσως προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδινιση” πρόσθεσε.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: