μετεωρολόγος και αντιπρόεδρος του ΔΣ Κέντρου Μελετών Διαχείρισης Κρίσεων της ΓΓΠΠ, Δημήτρης Ζιακόπουλος, είπε ότι ο κύκλος της κακοκαιρίας Daniel θα κλείσει την Πέμπτη 8 με 9 το βράδυ στις περιοχές από όπου ξεκίνησε. Ακόμα τόνισε ότι τρόμαξε όταν την περασμένη Παρασκευή είδε για πρώτη φορά τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων για την Τρίτη.

Ο κ. Ζιακόπουλος τόνισε τρία σημεία σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας: «Το πρώτο σημείο στις περιοχές της Θεσσαλίας και κυρίως στις περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και στις δυτικότερα περιοχές του νομού Λάρισας και Μαγνησίας, καθώς και στις βορειότερες περιοχές της Φθιώτιδας. Εκεί απόψε και μέχρι αύριο το μεσημέρι περίπου τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολαΤα μοντέλα δίνουν προγνωστικά 200 με 250 χιλιοστά βροχής και ευχόμαστε όλοι να αντέξει ο κάμπος, με την έννοια να μη ξεχειλίσουν ποτάμια.

«Τώρα από εκεί και μετά, τις ίδιες ώρες, στην περιοχή της Μαγνησίας, μέσα στη νύχτα δηλαδή, υπάρχει κάποια, θα υπάρξει κάποια ύφεση των φαινομένων, αλλά έχουμε ένα τελευταίο γύρο αύριο μέχρι περίπου αύριο το μεσημέρι, όπου και εκεί θα έχουμε ξανά φαινόμενα αρκετά μεγάλης έντασης, ίσως όσο όχι όσο την προηγούμενη φορά στην αρχή της εκδήλωσης, αλλά πάντως και εδώ θέλει μεγάλη προσοχή γιατί υποδομές και οι άνθρωποι είναι καταπονημένοι.

«Το δεύτερο σημείο θα ήθελα να πω ότι στην περιοχή της Μαγνησίας, των Βορείων Σποράδων και της βορειοανατολικής Φθιώτιδας τα πράγματα θα είναι καλά μέχρι περίπου αύριο το πρωί, σχετικά καλά, δεν θα σταματήσουν οι βροχές, απλώς δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων βροχών, αλλά μέσα το πρωινό αύριο μέχρι και το μεσημέρι περιμένουμε και εκεί μια ένταση των φαινομένων και θέλει μεγάλη προσοχή.

«Το τρίτο σημείο είναι ότι ο κύκλος αυτός της πρωτοφανούς αντικειμενικά για τα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας μας κακοκαιρίας, θα κλείσει αύριο το απόγευμα. Εκτιμώ γύρω στις 8 με 9 η ώρα το βράδυ να έχουμε το τελευταίο επεισόδιο, τον επίλογο στις περιοχές από τις οποίες άρχισε δηλαδή Μαγνησία, Σποράδες κλπ. Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι τις επόμενες ώρες – απογευματινές βραδινές ώρες- θα έχουμε και στην Αττική κάποιες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εκτιμούμε ότι η ένταση των φαινομένων δεν θα είναι μεγάλη, 20 με 30 χιλιοστά, αλλά η εμπειρία μας λέει ότι ακόμα και με τέτοια χιλιοστά υπάρχουν προβλήματα, δημιουργούνται μικροπροβλήματα στην Αττική και καλό είναι να το έχουμε υπόψη όλοι μας αυτό».

Πηγή: ΕΡΤ, ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: