Προβληματισμό προκαλούν στην Κύπρο τα έκτροπα της Παρασκευής στη Λεμεσό, όταν, σε αντιμεταναστευτική πορεία, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς και έσπασαν καταστήματα μεταναστών, με την αστυνομία να προχωρά σε 13 συλλήψεις. Έκτακτη σύσκεψη τους αρμόδιους υπουργούς και την ηγεσία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης συγκάλεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τις επιθέσεις κατά μεταναστών και τους βανδαλισμούς.

Στα εκτεταμένα επεισόδια, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή, αλλά και στις αντιδράσεις κατοίκων, μεταναστών και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε η Μανιάνα Καλογεράκη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι».

Εικόνες ντροπής στη Λεμεσό

«Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές» είπε αναφέροντας ότι το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε ακόμη μια αντιμεταναστευτική πορεία χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Λεμεσός: Εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη μετά από τα έκτροπα διαδηλωτών – Aπέτυχε το επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας

«Αναγνωρίστηκε η αποτυχία του επιχειρησιακού πλάνου της αστυνομίας στη συγκεκριμένη διαδήλωση» είπε την ώρα που ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο για ντροπιαστικές εικόνες.

Λεμεσός: Εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη μετά από τα έκτροπα διαδηλωτών – Aπέτυχε το επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας

Να σημειωθεί ότι μέσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ένα άτομο με εγκληματικό παρελθόν που είχε πάρει άδεια από τη φυλακή και έλαβε μέρος στην ρατσιστική πορεία φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ρεπορτάζ: Μανιάνα Καλογεράκη | ΕΡΤ

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: