Με 12 χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο 45χρονος ασθενής της Ψυχιατρικής Κλινικής Κέρκυρας δολοφόνησε μια επίσης νοσηλευόμενη, 63 ετών. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν υποστελέχωση της μονάδας και τις ακατάλληλες υποδομές που δεν επιτρέπουν την ορατότητα προς όλους τους θαλάμους.

Το άγριο έγκλημα, με θύτη τρόφιμο της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και θύμα 63χρονη ασθενή, που είχε εισαχθεί για νοσηλεία τις τελευταίες τρεις μέρες, διαπράχθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Αναστάσιος Παπατσώλης πρόεδρος εργαζομένων ψυχιατρικού τομέα Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, αναφέρει: «μόλις είχε μπει για νοσηλεία στα οξέα της ψυχιατρικής κλινικής 13.31.34/το δωμάτιο που βρισκόταν η νοσηλευόμενη δεν είχε άμεση οπτική επαφή με τη νοσηλευτική στάση καθώς η κλινική είναι ένα γάμα, οπότε οι νοσηλευτές δεν έχουν άμεση οπτική επαφή».

Ο 45χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, φέρεται σε κατάσταση παραληρήματος να κάρφωσε πολλές φορές με αιχμηρό αντικείμενο τη γυναικά στο λαιμό, την ώρα που αυτή κοιμόταν.

Όπως δήλωσε η Ντίνα Ιωάννου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Κέρκυρας: «Είναι ένα απρόβλεπτο και σπάνιο περιστατικό, στη βάρδια ήταν δύο έμπειροι και ικανότατοι νοσηλευτές που έκαναν τη δουλειά τους, σαφέστατα θα έπρεπε να είναι παραπάνω».

Από την πλευρά του Νίκος Πολύζος πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, αναφέρει πως: «μόνο για τους γιατρούς από τους 11 που προβλέπονται υπηρετούν μόνο 3 και κάνουν δουλειά για τους 11, δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε όλα τα σημεία του νοσοκομείου 13.36.51 Δεν μπόρεσε να είχε προβλεφθεί, δεν υπήρχαν κάποια δείγματα τέτοια».

Για τις συνθήκες δολοφονίας της 63χρονης μέσα στην κλινική, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Με εισαγγελική εντολή προχωρά η διαδικασία της ανάκρισης, ενώ ο δράστης νοσηλεύεται σε απομονωμένο δωμάτιο της κλινικής.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Επιμέλεια: Ελένη Μπουγά

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: