Στον «αέρα» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των Σπαρτιατών, μετά την απόφαση του προέδρου Βασίλη Στίγκα να διαγράψει τους βουλευτές Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά.

Βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του κόμματος που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε ο κ. Στίγκας.

«Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε. Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Στέκομαι όρθιος. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν», σημείωσε.

Στη συνέχεια μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, συνέχισε τις καταγγελίες λέγοντας ότι άπτονται εισαγγελικής έρευνας. «Θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά εγώ είμαι υπόλογος για κάθε ευρώ που δίνω. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Διέγραψα αυτούς που πρωτοστατούσαν. Η κατάσταση ήταν ανυπόφορη» δήλωσε, ενώ υπονόησε ότι έχει και άλλα στοιχεία.

Με ανακοίνωσή τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών (Δημητροκάλης, Κόντης, Κατσιβαρδάς, Φλώρος, Μανούσος, Δημητριάδης, Βαλτογιάννης, Χαλκιάς, Ασπιώτης, Ζερβέας, Γαυγιωτάκης) απάντησαν στις κατηγορίες του Β. Στίγκα: «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν στην δήλωσή τους τους οι βουλευτές του κόμματος, ενώ σημειώνουν: «Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000  ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Αργότερα τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφαση του ο κ. Στίγκας, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου συντηρώντας την ένταση που έχει λάβει χαρακτήρα «τσουνάμι» και απειλεί ευθέως την ενότητα των «Σπαρτιατών», αν δεν την έχει υποσκάψει πλέον ανεπίστρεπτα:

Γιάννης Κόντης: «Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι.Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων ψήφων. Είναι ντροπιαστικό για πρόεδρο του κόμματος να λέει τέτοια πράγματα. Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθεν δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε. Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους Έλληνες, η δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους “Σπαρτιάτες”. Παραμένουμε στο κόμμα, είμαστε μέλη του κόμματος».

Ιωάννης Δημητροκάλης: «Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό. Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους «Σπαρτιάτες», το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν…Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς: «Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στίγκα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι τιμούμε τον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: