Μια Γαλλίδα αστυνομικός δολοφονήθηκε σήμερα 31/8, μέσα στη μέση του δρόμου, σε ένα χωριό της Σαβοΐας και οι αρχές αναζητούν ως βασικό ύποπτο τον πρώην σύντροφό της.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το πρωί, την ώρα που η 40χρονη γυναίκα, η οποία ήταν εκτός υπηρεσίας, άφηνε ένα από τα παιδιά της στον βρεφονηπιακό σταθμό, στο χωριό Λα Κρουά ντε λα Ροσέτ, κοντά στο Σαμπερί. Στην περιοχή έσπευσε ο εισαγγελέας του Σαμπερί, ο οποίος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Ο ύποπτος, ένας άνδρας 61 ετών, με τον οποίο η αστυνομικός είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την σκότωσε «χτυπώντας την με αμβλύ αντικείμενο», ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ο ύποπτος, που ήταν γνωστός στις αρχές για άλλα βίαια επεισόδια, διέφυγε και αναζητείται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη του για αυτήν τη νέα «γυναικοκτονία», όπως την αποκάλεσε και συλλυπήθηκε την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες της αστυνομικού.

«Είμαστε σοκαρισμένοι», είπε από την πλευρά του ο Φαμπρίς Γκαλατιοτό, ο γραμματέας του συνδικάτου των αστυνομικών Unité SGP-Police στην περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας. «Στα καθήκοντά της ήταν να χειρίζεται τις καταγγελίες και τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Υπερασπιζόταν την κοινωνία και στο τέλος έγινε θύμα», σχολίασε. Ο ύποπτος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιαιοπραγία, παρενόχληση και απειλές, σημείωσε.

Οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν κατά 20% στη Γαλλία το 2021, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά: συνολικά 122 γυναίκες σκοτώθηκαν από τους συντρόφους ή πρώην συντρόφους τους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: