Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεντέλης, όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος γνωστού εφοπλιστή. Όπως αναφέρει, ενώ βρίσκονταν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον εφοπλιστή ο οποίος συνοδευόταν από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος. Ο κ. Μαρινακης τόνισε ότι η ελευθερία του τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Σε σχόλιο προχώρησε και το Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα τραμπούκικη επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών, που εμπεδώνεται από ένα κράτος που τους παρέχει ασυλία παντού».

Η Ελληνική Λύση, με τη σειρά της, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, όπως καταδικάζει κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως πολιτικών ή άλλων διαφορών.

Οι πολιτικές διαφορές επιλύονται στη Βουλή, οι ποινικές στην δικαιοσύνη».

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: