Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακριβώς στις 9 το πρωί της Τρίτης 29/8, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, και επιδιώκοντας να τον γνωρίσει περισσότερος κόσμος, έκανε αναφορές στη ζωή του, οικογενειακή, προσωπική και τον επιχειρηματικό του βίο.

Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως δήλωσε: «αυτό που σκέφτομαι είναι τις λέξεις του Καζαντζάκη παραφράζω …Η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους είναι για τους κουζουλούς, επειδή οι κουζουλοί κάνουν αυτό τον τόπο τόσο υπερήφανο, εγώ είμαι ένας κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική να έρθει εδώ στην πατρίδα του να προσπαθήσω να αφήσω μία παρακαταθήκη με το δικό μου μικρό τρόπο».

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα λοιπόν που τώρα θέτω, δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία».

Αναφ;eρθηκε στους στόχους και βασικές θέσεις του: τέλος στα προνόμια λίγων κι εκλεκτών, διαφάνεια παντού, τομές στους κρίσιμους τομείς, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και κατάργηση υποχρεωτικής θητείας. 

Επίσης τόνισε πως: «Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη. Η υποψηφιότητα μου, είναι ριζοσπαστική, όπως και η ζωή μου.
Πάμε μαζί. Με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής». 

Πριν ακόμη καταθέσει υποψηφιότητα είχε εκφραστεί θετικά για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης, ενώ έχουν ήδη εκδηλωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του, η Δώρα Αυγέρη και ο Πέτρος Παππάς, που δήλωσε: «Δημιουργεί μια νέα ελπίδα για τον κόσμο για το άλμα που χρειάζεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα μπροστά».


Λίγες ημέρες πριν από το Διαρκές Συνέδριο, στο επίκεντρο του οποίου μπαίνει η εκλογική διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Παππάς κατέθεσε πρόταση να ψηφίζουν και οι φίλοι του κόμματος. «Θα πολλαπλασιάσει τη δύναμή μας», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Απολύτως ανοιχτή διαδικασία. Υπάρχει μητρώο φίλων του κόμματος, νομίζω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο ώστε να ψηφίζουν και οι φίλοι».  

Το Σάββατο στο Διαρκές Συνέδριο θα γίνει η πρώτη μονομαχία των υποψηφίων, καθώς στις ομιλίες τους, θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: