Η Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional) ξεκίνησε προανακριτική διαδικασία για το φιλί στο στόμα του Λουίς Ρουβιάλες, προέδρου της RFEF, στην Τζένυ Ερμόσο, παίκτρια της ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου, για ορισμένα «γεγονότα που θα μπορούσαν να συνιστούν έγκλημα σεξουαλικής συμπεριφοράς και προσβολή».

Ομοίως, η Εθνική Εισαγγελία προτείνει στην παίκτρια να εμφανιστεί ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης, «σε περίπτωση που επιθυμεί να επισημοποιήσει μια ρητή καταγγελία».

«Συμφωνήθηκε να απευθυνθούμε στην και Τζένυ Ερμόσο, δίνοντάς της τη δυνατότητα εντός 15 ημερών να επικοινωνήσει με την Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου, προκειμένου να την ενημερώσει για τα δικαιώματα της ως θύμα φερόμενου εγκλήματος σεξουαλικής κακοποίησης του άρθρου 178 του Ποινικού Κώδικα», εξηγούν.

Η Εισαγγελία υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 191.1 του Ποινικού Κώδικα, ορίζει ότι «προκειμένου να κινηθούν τα εγκλήματα της επίθεσης, παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης, απαιτείται καταγγελία του παθόντος, του νόμιμου εκπροσώπου του ή καταγγελία από τον Εισαγγελέα που θα ενεργήσει σταθμίζοντας τα έννομα συμφέροντα».

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: