Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν το Σάββατο (26/8) σε πολλά σημεία της Αττικής, εξαιτίας των κεραυνών που έπεσαν από το πρωί, χωρίς όμως να εκδηλωθούν και οι πολυπόθητες βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες εστίες κατασβέστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που βρίσκονταν επί ποδός για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων. Ανησυχητικές διαστάσεις πήρε η φωτιά στην Άνδρο.

Με νέα πύρινα μέτωπα, τα οποία προκλήθηκαν από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, δοκιμάστηκε η Αττική, με δυσκολότερο αυτό του Γραμματικού, αφού η φωτιά έκαιγε δίπλα στον οικισμό.

Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα στην Αττική, όπου παρατηρήθηκαν περισσότερες από 300 κεραυνοπτώσεις, προκάλεσε τουλάχιστον 12 πυρκαγιές σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Βάρη, Βούλα και Κορωπί.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ξηρής καταιγίδας, δηλαδή κεραυνοί χωρίς βροχόπτωση.

Οι φωτιές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, ενώ δεν υπήρξαν καταστροφές σε κατοικίες.

Δοκιμάζεται η Άνδρος

Το έντονο φαινόμενο επεκτάθηκε στην Κάρυστο, χωρίς να προκαλέσει φωτιά, ενώ συνέχισε στην Άνδρο όπου κεραυνοί προκάλεσαν δύο μέτωπα πυρκαγιάς. Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Γίδες, όπου οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών.

Καταστροφές προκάλεσε καταιγίδα στην Καλαμάτα

Ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Καλαμάτα, προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ οικογένεια γλίτωσε από θαύμα, όταν το όχημά τους καταπλακώθηκε από δέντρο.

Στους δρόμους βρίσκονται συνεργεία του δήμου για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από πτώσεις δέντρων.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: