Για πέμπτο 24ωρο φλέγεται ο Έβρος. Η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενώθηκε πλέον με τα μεγάλα μέτωπα της Δαδιάς, αλλά και της Ροδόπης. Η φωτιά κινείται νότια και βρίσκεται μέσα σε οικισμούς της Ροδόπης, ειδικότερα έξω από τον οικισμό της Συκορράχης, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Με μήνυματα από το 112 ειδοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα (23/8) να μετακινηθούν οι κάτοικοι των περιοχών Κοίλα, Μέλια, Κασσιτερών και Κιζάρι.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδήγησαν σε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, με τις φλόγες να βρίσκονται έξω από τον οικισμό της Συκορράχης.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παύλος Σαρόγλου, το μέτωπο κατεβαίνει προς την περιοχή των Σαππών και προς το Αρσάκειο, όπου ήδη νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι κάτοικοι στην Συκορράχη, έχουν βγει στους δρόμους και αναμένουν την εξέλιξη συνδράμοντας στην κατάσβεση. Στην περιοχή βρίσκονται μηχανήματα του στρατού τα οποία έκαναν αντιπυρικές ζώνες, ωστόσο και οι κάτοικοι έχουν κινητοποιήσει κάθε διαθέσιμο αγροτικό εργαλείο, τσάπες, φτυάρια ακόμη και κλαδιά σε περίπτωση που η πυρκαγιά περάσει κάτω από την ρεματιά.

Δραματική η κατάσταση και στην τοπική κοινότητα Χαμηλού Μαρώνειας

Όπως μετέδωσε απο την Τ.Κ Χαμηλού, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασιλική Μαχαίρα, το μέτωπο έχει σπάσει σε δυο τμήματα. Το ένα επέστρεψε από την Αύρα στον Ν. Έβρου, ενώ το άλλο μέτωπο κατευθύνεται στις Σάππες και προς το Αρσάκειο όπου δόθηκε και εντολή οι κάτοικοι να είναι σε εγρήγορση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν η φωτιά να μην στην Εγνατία οδό και να μην περάσει στην Μεστή, στα Πετρωτά και στην Μαρώνεια.

Στην Τ.Κ Χαμηλού έχουν συγκεντρωθεί αρκετές δυνάμεις με υδροφόρες προκειμένου να σταματήσουν την φωτιά.

Αγωνία για τις αναζωπυρώσεις – Περιορίστηκε η φωτιά στο γηροκομείο

Δύο ήταν οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν κοντά στο γηροκομείο «Άγιος Σταυριανός» με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κινητοποιούνται άμεσα και να μην κινδυνεύσει κανείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα επαναλειτούργησε το νοσοκομείο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης, Κώστας Καντούρης, Παύλος Σαρόγλου, Δημήτρης Θωμάς, Βασιλική Μαχαίρα, Δημήτρης Σταματάκης

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: