Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για εμπρησμό. Η μία σύλληψη έγινε στην περιοχή της Κεφαλονιάς μετά από ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένας 42χρονος εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που έφτασε στο νησί. Υπήρχαν πληροφορίες και στοιχεία για την δράση του.

Οι αρχές έστειλαν τη δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος σήμερα (22/8) εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη. Υπηρετούσε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σάμης. Ο συγκεκριμένος εποχικός πυροσβέστης ομολόγησε ότι έβαλε την φωτιά στις 13 Αυγούστου στην περιοχή Αγία Ειρήνη της Κεφαλονιάς και στη συνέχεια είπε ότι στο παρελθόν είχε βάλει άλλες πέντε πυρκαγιές στο νησί. Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε άλλη μία σύλληψη προχώρησαν οι αρχές για εμπρησμό από πρόθεση ενός 40χρονου στην κοινότητα Άνω Πεδινών στο Ζαγόρι Ιωαννίνων. Του επιβλήθηκε το αντίστοιχο πρόστιμο, αλλά με εντολή εισαγγελέα οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: