Νέα αναζωπύρωση αυτήν την ώρα κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το οποίο χθες εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Πυροσβεστικά οχήματα έχουν καταφθάσει, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο, συνδράμοντας στη μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Παράλληλα δόθηκε εντολή και εκκενώνονται 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ,οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.

Ο δήμος ανακοίωσε πως θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη απομάκρυνση μέσω των κόμβων Δικελλων και κόμβου Μάκρης προς την πλευρά της Ροδόπης( Κομοτηνή), ενώ σημείο συνάντησης είναι το Σπαθί της Κομοτηνής στην πλατεία Ηρώων, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας κρατά τα εμπορικά καταστήματα κλειστάΣτα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Αλεξανδρούπολη: Οι φλόγες ξανά στην είσοδο του Νοσοκομείου – 112 για εκκένωση 9 οικισμών προς Κομοτηνή

Συστάσεις προς αγρότες και κτηνοτρόφους λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Συστάσεις προς τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα του Βορείου Έβρου εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Ορεστιάδας, καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει στην περιοχή πολύ υψηλός ή ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών (κατηγορίες κινδύνου 4 και 5).

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία, με ανακοίνωσή της, καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους του Βόρειου Έβρου, να αποφύγουν ενέργειες όπως μεταξύ άλλων το κάψιμο καλαμιάς, τις υπαίθριες εργασίες με μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρες και το κάπνισμα μελισσιών και τους συστήνει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για οποιαδήποτε εξωτερική εργασία.

«Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες ή και διοικητικές κυρώσεις, όπως μείωση ή και μηδενισμός των επιδοτήσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: