Η νέα εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα ζέστης στα ηπειρωτικά, περισσότερη ζέστη στην κεντρική Μακεδονία, και τη δυτική Στερεά. Δεν προβλέπεται όμως κάποια ακραία ζέστη. Τρίτη με Πέμπτη θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες της εβδομάδας ,το θερμόμετρο σε ηπειρωτικές περιοχές που δεν φτάνει το δροσιστικό μελτέμι θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς . Το μελτέμι πάντως στο Αιγαίο θα συνεχίζει έως τουλάχιστον την Πέμπτη με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ. θα δροσίζει κυρίως τις Κυκλάδες εκεί το μεσημέρι το θερμόμετρο στους 30 31 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 34 με 36 και στα ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Έβρου οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα παραμένουν πολύ ισχυροί όλη την διάρκεια της ημέρας, με αντίστοιχη ένταση με τη χθεσινή. Τις βραδινές ώρες λίγο η έντασή τους θα μειωθεί. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα ενταθούν και πάλι, ουσιαστική εξασθένηση των ανέμων δεν αναμένεται πριν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: