Συγκλονισμένο είναι το νησί των Φούρνων Κορσεών από τον πνιγμό του 11χρονου Χρήστου χθες το μεσημέρι στην θαλάσσια περιοχή Πλάκα.

Το παιδί είχε δώσει ραντεβού με τον ξάδερφό για να πάνε στην παραλία. Πήγε νωρίτερα όμως και όταν ο ξάδερφός του έφτασε δεν τον βρήκε. Μόλις ειδοποιήθηκε η μητέρα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, δείχνοντας φωτογραφίες του μοναχογιού της σε περαστικούς.

Μία αγωνιώδης αναζήτησή ξεκίνησε από όλους τους κατοίκους και τις αρχές του νησιού, η οποία δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη.Το παιδί βρέθηκε δίπλα σε μία σημαδούρα αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο το έχασε τη ζωή του.Η σορός του θα μεταφερθεί αύριο το απόγευμα στην Σάμο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο για να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή η οποία θα ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας. Θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός του 11χρονου και στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς ο πατέρας του είναι γνωστός ηθοποιός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε κακή κατάσταση.Τις τραγικές στιγμές περιγράφει ένας από τους πρώτους γιατρούς που παρέλαβαν το άψυχο σώμα του παιδιού: «Εκλήθην στο σημείο και κατά την άφιξη μου διαπίστωσα τον θάνατο του παιδιού το οποίο ήταν άσφυγμο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μου για τη διαπίστωση του θανάτου και για να ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες».Όλοι στο νησί παραμένουν συγκλονισμένοι. Το μικρό αγόρι περνούσε τα καλοκαίρια του στους Φούρνους από όταν ακόμη ήταν νεογέννητο και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ζερβουδάκης, Βαλέρια Δολαψάκη, Φωτεινή Οικονομοπούλου

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: