Στην Εισαγγελία Χανίων αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τετάρτη, εννέα άτομα μετά τις καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε περίπου -συμφωνα με τις πληροφορίες- 350 περιπτώσεις.

Γυναίκες κατέβαλαν από 70 μέχρι και 120.000 ευρώ, κατά πληροφορίες, ώστε να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται τελικά οι ιατρικές πράξεις.

Η δράση του κυκλώματος ερευνάται σε βάθος δεκαετίας.Τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας με επίκεντρο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην πόλη των Χανίων, σοκάρουν.Πρόκειται για εννέα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, απάτη, πλαστογραφία πιστοποιητικών.Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γιατροί, ένας γυναικολόγος και ένας κλινικός εμβρυολόγος, τέσσερις γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ιδιοκτησίας τους ενός γιατρού που συνελήφθη, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία, που λειτουργούσαν ως ενδιάμεσες για την προσέλκυση φτωχών γυναικών που ήταν πρόθυμες να κυοφορήσουν έναντι αμοιβής. Αναλάμβαναν να εντοπίσουν γυναίκες από Μολδαβία, Ουκρανία, Βουλγαρία, που έναντι μικρού τιμήματος από 300 έως 600 ευρώ γίνονταν παρένθετες μητέρες. Υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις ώστε να είναι απολύτως υγιείς, έκαναν ορμονοθεραπεία και παρέμεναν υποχρεωτικά σε σπίτια που είχαν νοικιαστεί στα Χανιά. Συνήθως οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τίποτα.Για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση, η δικογραφία παραμένει ανοιχτή, ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: