Οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου αναχωρούν μαζικά, αυτό το Σαββατοκύριακο. Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, με την πληρότητα στα πλοία να φτάνει το 100%. Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία, με δημοφιλείς προορισμούς την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα 62 δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς. Τα 37 είναι για Αργοσαρωνικό και τα υπόλοιπα για τα νησιά του Αιγαίου , Κυκλάδες και Κρήτη. Από το λιμάνι της Ραφήνας 9 απόπλοι πλοίων και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 δρομολόγια.

Χθες Παρασκευή 4/8, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη 23 δρομολόγια με 27.652 επιβάτες και 5.436 οχήματα, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 42 δρομολόγια με 9.316 επιβάτες με 1112 οχήματα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, αναχώρησαν χθες 11 πλοία με 2962 επιβάτες και 859 οχήματα, ενώ από τον λιμένα της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια με 8.561 επιβάτες και 2086 οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες πρέπει να βρίσκονται μια ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση των πλοίων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά την επιβίβαση. Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει αυξημένα μέτρα, προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Βελτιωμένη εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου ήταν πολύ αυξημένη νωρίτερα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μετακινούνται με μικροκαθυστερήσεις στα διόδια της Ελευσίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών είναι πυκνή η ροή των οχημάτων, χωρίς επίσης ιδιαίτερα προβλήματα για τους οδηγούς.

Οι εκτιμήσεις ωστόσο είναι ότι στο ρεύμα εξόδου Αθηνών – Κορίνθου στη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθεί το κυκλοφοριακό φορτίο.

Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία. Έξτρα δρομολόγια έχουν προβλεφθεί στα ΚΤΕΛ λόγω της αυξημένης ζήτησης και συνιστάται σε όσους ταξιδέψουν να έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου. Αρκετοί επιλέγουν to ΚΤΕΛ, γιατί είναι ακόμη ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη, Ηλίας Κούκος

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: