Τελευταίο Σαββατοκύριακου του Ιουλίου, και αρκετοί αδειούχοι του Αυγούστου φεύγουν σήμερα τις διακοπές τους. Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί, κυρίως στα λιμάνια, ενώ αρκετοί έχουν περάσει από τα διόδια.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτό το τριήμερο -μέχρι δηλαδή και αύριο Κυριακή (30/7)- θα φύγουν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νίκο Καπόγλη, το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα 29/7 έχουν προγραμματιστεί, μόνο από τον Πειραιά, 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν 27.000-30.000 επιβάτες. Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Κατά κύματα φεύγουν από την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας. Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Αισιοδοξία στον τουριστικό κόσμο της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα. Με φόντο το μαύρο σκηνικό σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

Πηγή: ΕΡΤ | Νίκος Καπόγλης, Κώστας Στάμου, ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: