Βαρύ είναι το κλίμα για τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης για τα όσα συνέβησαν στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο με την πυρκαγιά.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως από τα πρώτα στοιχεία που διαθέτουν οι Αρχές οι οποίες διερευνούν το πολύ σοβαρό περιστατικό, δείχνουν πολλά σημεία μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας για τη μεταφορά και αποθήκευση των συγκεκριμένων πυρομαχικών.

Και μια σειρά από άλλες παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών στο στρατόπεδο Καραμπά.

Παραλείψεις και πλημμελή μέτρα σε αποθήκες πυρομαχικών στις οποίες βρίσκονται όπλα και για τις τρεις Πολεμικές Μοίρες που φιλοξενούνται στη Νέα Αγχίαλο.

Η πλημμελής τήρηση των μέτρων ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα – ως πρώτο άμεσο μέτρο, την απομάκρυνση του Διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης ενώ η έρευνα που έχει διατάξει ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι Αρχηγοί, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Επιστρέφει σταδιακά η ζωή στην πόλη – Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών

Μεγάλες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι πανίσχυρες εκρήξεις πολεμικού υλικού σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρά το γεγονός πως το στρατόπεδο φυλασσόταν από Πυροσβεστικά οχήματα οι πύρινες γλώσσες κατόρθωσαν και μπήκαν στον χώρο του στρατοπέδου.

Η αποθήκη σφραγίστηκε και το προσωπικό απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης, ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: