Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.

Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται η περιοχή Αμφιθέα Λαμίας. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αμφιθέα Λαμίας εκκενώστε τώρα προς Δομοκό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιπολικά της αστυνομίας με μεγάφωνα ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το Πουρναράκι και την Αμφιθέα ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το κολυμβητήριο της Λαμίας που βρίσκονταν μικρά παιδιά και πριν από λίγο απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά από εκείνο το σημείο.

Η φωτιά έχει σχηματίσει δύο μέτωπα: το ένα κινείται προς το Κάστρο και το άλλο προς το Πουρναράκι. Τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας δίνουν μάχη για να κάνουν ζώνες ενώ για δεύτερη βολή πλησιάζει το ελικόπτερο το οποίο ανεφοδιάζεται στο Μαλιακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

%d