Ισχυροί βοριάδες και τοπικά μπουρίνια σηματοδοτούν τη λήξη του καύσωνα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικα, την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπικές όμως καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 34 βαθμούς, εως 37 στην υπόλοιπη χωρα.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις εως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 εως 37 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με ήλιο παντού. Οι βοριάδες μόνο στο νοτιοανατολικο Αιγαίο εως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 32 με 34 βαθμούς.

Οσο για το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, στους 35 με 36 βαθμούς, πάλι με ήλιο και βοριάδες πολύ ισχυρούς μόνο στα Δωδεκάνησα. Με 37 βαθμούς τοπικά και ισχυρο βοριά στο Αιγαίο θα περάσει η Κυριακή.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr

%d