Αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα στην φωτιά της Κέρκυρας. Εντολή εκκένωσης στις Λούτσες όπου η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια και στην Κασσιόπη δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ημερολιά με κατεύθυνση προς λιμάνι Κασσιόπης.Παράλληλα η Αστυνομία με έκτακτη ανακοίνωση της αναφέρει ότι διακόπτει την κυκλοφορία σε τμήμα του δρόμου από Κασσιώπη προς Σιδάρι στην περιοχή του Απραού. “Σε συνέχεια ενημερώσεων για την πυρκαγιά στην Κέρκυρα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της ε.ο. Κασσιώπης- Σιδαρίου στην περιοχή του Απραού. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας” αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε εκκένωση του χωριού Λούτσες προς Αχαράβη προχωρούν οι αρχές στην Κέρκυρα, μετά τις σημερινές αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια. Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκονται και οι κάτοικοι του χωριού Λαύκι. Νέα εστία ξέσπασε πάνω από το σχολικό συγκρότημα στην Κασσιώπη Οι κάτοικοι του χωριού Ημερολιά καλούνται να εκκενώσουν προς το λιμάνι Κασσιώπης.

Εντολή εκκένωση ακι για Σύκι και Κασσιόπη.

Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές της πυροσβεστικής νομού και του πρώτου πυροσβεστικού σταθμού Νεκτάριο Θεοδωράκο και Νίκο Αυλωνίτη, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες και χρειάστηκε να επιχειρήσει πυροσβεστικό όχημα για να απεγκλωβιστούν.

Ρεπορτάζ: Γ. Ανδριώτης, Λ. Σιαδόπουλος, Μ. Παγκράτη

πηγή:ertnews.gr

%d