Μια μάχη δίχως τέλος για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ρόδομε την συνδρομή δύο ελικοπτέρωντριών αεροσκαφών, αλλά και του ελικοπτέρου Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν – Επετεύχθη η εκκένωση της Μονής Υψενής και ο απεγκλωβισμός των πυροσβεστών (photos)

Και ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν, ενισχύονται και οι άνεμοι, που έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν – Επετεύχθη η εκκένωση της Μονής Υψενής και ο απεγκλωβισμός των πυροσβεστών (photos)

 Η προσπάθεια κατάσβεσης είναι τεράστια, ενώ απευθύνεται έκκληση για βυτιοφόρα στον Προφήτη Ηλία.

Την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι διέταξαν οι αρχές, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα

Οι τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους στο χωριό Κιοτάρι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γεννάδι, μετά και την εκκένωση των ξενοδοχείων.

Απεγκλωβίστηκαν οι Πυροσβέστες από την Μονή

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν – Επετεύχθη η εκκένωση της Μονής Υψενής και ο απεγκλωβισμός των πυροσβεστών (photos)

Επετεύχθη και η εκκένωση της Μονής Υψενής, στην οποία παρέμεναν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι εγκλωβισμένοι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, καθώς προσπαθούσαν να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι.

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ – Η επίσημη ανακοίνωση

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

  • Να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)
  • Να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης/ Χριστίνα Μέγα/ Γιώργος Αθανασίου

πηγή:ertnews.gr

%d