Στιγμιότυπο από το πάρκο του Πεδίον του Άρεως, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Για λόγους ασφαλείας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς λόγω της επικράτησης των υψηλών θερμοκρασιών, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη το Σάββατο παρέμειναν κλειστά όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Πέραν του καύσωνα που έχει προβλεφθεί από τους ειδικούς, υπάρχουν και κάποιοι πυρομανείς– σημαίνει μεγάλους κινδύνους για όλους εκείνους οι οποίοι θα βρίσκονται σε ένα πάρκο», επισήμανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS “UPDATE” και τον Τάκη Σαράντη, αναφορικά με τη λειτουργία των πάρκων.

Ενώ πρόσθεσε:

«(…) Το “άνοιξε – κλείσε” των πάρκων σχετίζεται προφανώς με τον μεγάλο καύσωνα ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών και ήδη το ξέρουμε. Άρα με 44 βαθμούς που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και η Πολιτική Προστασία, ότι θα βρισκόμαστε σε μία συνεχή διαδικασία αδυναμίας -θα έλεγα- του να μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο ύπαιθρο – είτε να περπατά είτε να αθλείται είτε να κάνει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Για λόγους υγείας δεν μπορεί να είναι (ανοιχτά) πάρκα τα οποία θα έχουν μέσα ανθρώπους με θερμοπληξία.

Αλλά πέραν τούτου, θα υπάρξει μεγάλη ξηρότητα, οποιαδήποτε κακόβουλη διαδικασία -που δυστυχώς υπάρχει γιατί το έχουμε πει και πέρυσι και πρόπερσι υπάρχουν και κάποιοι πυρομανείς– σημαίνει μεγάλους κινδύνους για όλους εκείνους οι οποίοι θα βρίσκονται σε ένα πάρκο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη, ως προς την παρουσία της Περιφέρειας στις επιχειρήσεις κατασβέσεων πυρκαγιών:

«Στην Ελευσίνα διαθέσαμε και διαθέταμε τροφές για τα αδέσποτα σκυλιά σε φιλοζωικές. Υπάρχει αναζωπύρωση και μεταβαίνουμε με τον αντιπεριφερειάρχη. Υπάρχουν ήδη και επιχειρούν 26 υδροφόρα οχήματα στην περιοχή (…) Και στα Καλύβια ήμασταν και στη Μάνδρα ήμασταν και στα Μέγαρα ήμασταν και με τους δημάρχους ήμασταν, εδώ κοντά. Απλώς κατά τη διάρκεια της προσπάθειας δεν βγαίναμε στα ΜΜΕ διότι επιχειρούσαμε για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγή: ΕΡΤ, ertnews.gr

%d