Συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου όπου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα εναέρια μέσα «όμως οι πυροσβέστες οι εθελοντές, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό των πυρκαγιών».

Στην Μάνδρα ο Ν. Μηταράκης: «Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ επιχειρούν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές»

ΕΛΑΣ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα

Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

ΕΛΑΣ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Mήνυμα του 112 στους κατοίκους της Νέας Περάμου

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου

Ρόδος: Πυρκαγιά σε δασική περιοχή

Λουτράκι: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού «Γλυκιά Ζωή»

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η φωτιά φαίνεται να κινείται απειλητικά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου» – Νέες αναζωπυρώσεις

Καλαμάτα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Χρυσοκελλαριά του Δήμου Πύλου- Νέστορος

Μαγνησία: Πυρκαγιά στην περιοχή Σέσκλο

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Έμπωνα της Ρόδου ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα. Θυμίζουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ στο Αιγαίο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών. Ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή», σημείωσε.

Ελευσίνα: Σε ετοιμότητα πλωτά του λιμενικού

Σε άμεση ετοιμότητα εφόσον απαιτηθεί, βρίσκονται πέντε πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Λουτρόπυργου Ελευσίνας λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επίσης άλλα τρία πλωτά και ιδιωτικά σκάφη διαφόρων τύπων βρίσκονται σε επιφυλακή στους Αγίους Θεοδώρους, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: