Η πυρκαγιά στη νοτιοανατολική Αττική αλλά και οι δυο μεγάλες φωτιές στο όριο του Νομού, σε Κορινθία και Βοιωτία έχουν θέσει την πολιτική προστασία, το πυροσβεστικό σώμα, την αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κόκκινο συναγερμό. Δραματικοί ήταν οι απεγκλωβισμοί παιδιών από αστυνομικούς στον Άγιο Χαράλαμπο Μάνδρας.

Οι αστυνομικοί πόρτα – πόρτα ψάχνουν για τυχόν εγκλωβισμένους σε οικισμούς. Ήδη έχουν απεγκλωβιστεί από τη Μάνδρα 318 άνθρωποι και 16 ζώα.Αστυνομικοί στο μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα προσπαθούν να πείσουν τις καλόγριες από να το εγκαταλείψουν. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του αστυνομικού που γονάτισε μπροστά σε μια καλόγρια. Της μιλούσε, εκλιπαρώντας την να τον ακολουθήσει για να σωθεί.

«Στα 50 μέτρα η φωτιά, γύρνα πίσω», φωνάζει αστυνομικός σε έναν κύριο που τρέχει να σώσει δύο άτομα που βρίσκονται μέσα σε ένα εργοστάσιο ξυλείας στη Μάνδρα που φλέγεται.

Η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει αν υπάρχει κόσμος μέσα στο εργοστάσιο ξυλείας, προσπαθεί να μεταπείσει όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το σημείο, ενώ η φωτιά φαίνεται να πλησιάζει απειλητικά τους ίδιους και το εργοστάσιο.

Εκτός από τα εναέρια, μισθωμένα μέσα πυρόσβεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή πετούν πάνω από τα πύρινα μέτωπα με συνολικά 10 Canadair, και των δυο τύπων, αεροσκάφη PzL, τρία ελικόπτερα Chinook και 63 άτομα πεζοπόρων τμημάτων.

Ο «Αίαντας», το ειδικά διαμορφωμένο όχημα της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό, επιστρατεύτηκε ώστε να κατευνάσει τη μανία της φωτιάς στη Δυτική Αττική.Από την Δευτέρα που ξέσπασαν τα πύρινα μέτωπα οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν με ασφάλεια δεκάδες πολίτες. 

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: