Ανθρώπινο κεφάλι, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ανήκει σε άνδρα ηλικίας 30 έως 40 ετών βρέθηκε στο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων. Λίγο αργότερα βρέθηκαν και τα πόδια του άνδρα σε άλλη σακούλα.

Το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε όταν οι εργαζόμενοι της μονάδας άνοιξαν μια μαύρη σακούλα και πραγματικά υπέστησαν σοκ βλέποντας το ανθρώπινο κεφάλι. Η σακούλα ήταν πάνω στον ιμάντα πάνω στον οποία εναποτίθενται σύμμικτα τα απορρίμματα , όπως παραλαμβάνονται στο εργοστάσιο από τα απορριμματοφόρα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες της μονάδας και αστυνομικοί μετέβησαν στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ, για περαιτέρω έρευνες, για διαπιστωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Αργότερα, κι ενώ άλλαξε η βάρδια των εργαζομένων, βρέθηκαν και τα πόδια του άνδρα, πράγμα που σημαίνει ο ότι το θύμα είχε τεμαχιστεί και είχε πεταχτεί τμηματικά στα σκουπίδια. Τα πόδια βρέθηκαν σε άλλη σακούλα απορριμμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος που βρήκε το κεφάλι υπέστη σοκ και χρειάστηκε ψυχολογική βοήθεια για να συνέλθει.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες επιχειρείται να εντοπιστεί το απορριμματοφόρο στο οποίο ήταν η σακούλα με το μακάβριο περιεχόμενο, προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστωθεί ποια διαδρομή ακολούθησε.

Προφανώς ο δράστης ή οι δράστες διασκόρπισαν τα μέλη του άτυχου άνδρα σε διάφορα σημεία και γι’ αυτό το λόγο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο ανεύρεσης τους. Οι αρχές εξετάζουν αν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να βρεθεί ένα σημείο εκκίνησης των ερευνών.

Απ’ότι φαίνεται θα επιχειρηθεί να ανοιχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες σακούλες προκειμένου να βρεθεί και το υπόλοιπο σώμα του άνδρα.

Στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι βρέθηκε ο ιατροδικαστής Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος μακροσκοπικά διαπίστωσε ότι το κεφάλι ανήκει σε άνδρα και ο θάνατος του προήλθε το τελευταίο 10ήμερο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ” Κατά τη διάρκεια διαλογής απορριμμάτων από εργαζόμενους της ΔΕΔΙΣΑ εντοπίσθηκε σήμερα (18.07.2023) και ώρα 15.30 ανθρώπινο μέλος. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής. Ενεργείται προανάκριση από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Χανίων“.

ΕΡΤ Χανίων – Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

πηγή:ertnews.gr

%d