Μεγάλο είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λουτράκι, που ξεκίνησε από την περιοχή Καλλιθέα. Η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Τεράστια η φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώσεις, υλικές ζημιές και απεγκλωβισμοί-Τα ενεργά μέτωπα (φωτό)
Τεράστια η φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώσεις, υλικές ζημιές και απεγκλωβισμοί-Τα ενεργά μέτωπα (φωτό)

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται 800 παιδιά. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Επί τόπου βρίσκονται 135 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

Τεράστια η φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώσεις, υλικές ζημιές και απεγκλωβισμοί-Τα ενεργά μέτωπα (φωτό)
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν πυρκαγιά στην περιοχή του Άργους στην Αργολίδα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Δύο πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στην περιοχή του Άργους στην Αργολίδα και αμέσως πήραν διαστάσεις λόγω του δυνατού αέρα που φυσούσε στην περιοχή. Πυροσβεστικές δυνάμεις από το Άργος και το Ναύπλιο επιχείρησαν για την κατάσβεση τους. Στην περιοχή της Νέας Κίου η φωτιά πλησίασε σε περιοχή με κατοικίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην παλιά όσο και στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα. Έχει επίσης διακοπεί και η λειτουργία του Προαστιακού προς Κιάτο.

πηγή:ertnews.gr

%d